Wat je doet, verkoopt niet

Dit is een positief stuk waarin ik jou ga laten zien hoe waardevol je bent. Maar om daar te komen moet je eerst weten dat niemand zit te wachten op wat je doet.

Dat betekent overigens niet dat ze niet op jou zitten te wachten. Sterker nog, als jij een sterke visie hebt, zitten er waarschijnlijk heel veel mensen op jou te wachten. Alleen ze zitten niet te wachten op wat jij DOET.

Laat ik het anders zeggen. Waar komen mensen voor? Waarom betalen ze jou?


Waardebeleving

Omdat je waardevol voor ze bent. Zo waardevol dat ze de moeite nemen om bij je te komen en bereid zijn hun geld aan jou uit te geven. En dat is iets bijzonders.

Want bij elke uitgave zit een angst. Elke aankoop levert onbewust een bepaalde pijn op. Zolang ik het geld nog in mijn eigen zak heb, heb ik vrijheid om er mee te doen wat ik wil. Maar zodra ik het uitgegeven heb, zit ik vast.

Het feit dat iemand deze pijn overwint en toch bij je koopt is omdat je in hun ogen waardevol bent. En daar gaat het om. Hun waardebeleving.

Wat je doet is totaal niet relevant. Het gaat er om dat het hen iets oplevert. Een oplossing voor hun probleem, een ideaal wat dankzij jou dichterbij komt.

Het is niet wat je doet, maar wat het je klant oplevert.


Benoem je waarde

Klinkt logisch toch? Waarom moet ik hier dan een heel blog aan wijden? Omdat we verliefd als we zijn op onze dienst of product steeds blijven promoten wat we DOEN.

Op je website, in je flyers in je advertenties... We hebben het steeds over wat we doen en zelden over de waarde die het onze klanten oplevert.

Hoe je dit doet?Door: Bas van Pelt, datum: 30-08-2017

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: