Leren Ondernemen

Ik ben géén geboren ondernemer.

Zo, ik heb het gezegd. En toch is het mij gelukt om een bloeiende acupunctuur en coaching praktijk op te zetten, waarmee ik meer dan € 7.000,- per maand omzette. Ik heb een eigen eerstelijns centrum opgezet met acupunctuur, fysiotherapie, haptonomie, homeopathie, coaching, psychologie en meer. Ik heb een nieuwe manier van werken kunnen creëren in de de eerstelijns zorg. En ik heb nu een goed lopend bedrijf waarin ik andere ondernemers leer te ondernemen.

En toch ben ik geen geboren ondernemer.

Sterker nog, ik was vroeger totaal geen ondernemer. In mijn eerste bedrijf, fysiotherapie bij mensen aan huis, heb ik in het eerste jaar slechts 4 cliënten gehad. Gelukkig had ik er nog een baan bij!

Leren ondernemen

Wat ik je wil duidelijk maken, is dat je kunt leren ondernemen. Natuurlijk weet je al dat je ondernemersvaardigheden kunt ontwikkelen. Je kunt leren een scherpere doelgroep te kiezen, hoe je je marketing moet opzetten en hoe je beter verkoopt.

En je kunt ook je mindset veranderen. Je kunt volledig veranderen wie je bent en hoe je in elkaar zit.

Leren ondernemen is niet alleen ondernemersvaardigheden aanleren, maar vooral een ondernemersmindset ontwikkelen. En dat is veel makkelijker dan je denkt.

Als jij weet wat je wilt bereiken. En ik bedoel niet dat je het heel mooi kunt omschrijven in S.M.A.R.T.-doelen, maar als je weet waarom je het wilt bereiken. Je bent emotioneel heel sterk betrokken bij jouw doel. Je weet precies hoe jouw ideale leven er uit ziet en hoe het dan voelt... Dan is het ook heel makkelijk om je mindset te veranderen.


Ondernemersmindset ontwikkelen

En gelukkig kan ik je dit vertellen uit ervaring. Uit mijn eigen ervaring en uit de ervaring van de vele ondernemers die ik heb mogen coachen. Ze zullen je allemaal vertellen dat het kan. Sterker nog, dat het sneller gegaan is dan ze hadden verwacht. Sommigen van hen hebben na hun eerste seminar nieuwe jaardoelen gezet en deze al binnen 3 maanden behaald!


Hoe kun jij dit ook bereiken?

Begin eerst eens met jouw ideaal. Wat wil je bereiken met je bedrijf. Wat is er zo bijzonder dat je ermee voor jezelf begonnen bent.

En dan wil ik vooral weten wat er zo gaaf aan voelt. Wat is datgene dat jouw hart sneller doet kloppen.

Als je iets hebt waar je elke keer weer enthousiast van wordt, waar je bij de gedachte alleen al tranen in je ogen kunt krijgen, dan heb je je drive te pakken.


En als je je drive hebt, komt de verandering vanzelf.

Als jij iets hebt waar je zo vol voor wilt gaan, hoe makkelijk is het dan om vroeg op te staan, om over te werken: om uit je comfort zone te komen...

En dat is het. Leren ondernemen is leren uit je comfort zone te komen. Hoe vaker jij uit je comfort zone komt, hoe verder je comfort zone oprekt en hoe meer je je ondernemersmindset ontwikkelt.


Werken aan je ondernemersmindset

Als ik het zo zeg klinkt het zo makkelijk. En ja het is ook daadwerkelijk zo makkelijk. Als je eenmaal je drive gevonden hebt, lijkt het wel alsof de rest allemaal vanzelf gaat. Maar soms is het een heel proces om je drive te vinden en dan is het goed om hier in begeleid te worden.

In mijn seminar begeleid ik je door dit proces heen. Ik laat je zien hoe je je drive vind en hoe je het geloof in jezelf versterkt en daarnaast leer ik je de belangrijkste strategieën die je als ondernemer wilt kennen om succesvol te zijn.

Ik maak het makkelijk voor je. Ik bied je dit seminar t.w.v. € 650,- gratis aan. Ik vraag alleen wel van je ene bijdrage in de catering en materiaalkosten en je 100% commitment om er volledig voor te gaan op die dag. Alleen als jij er vol voor gaat komen we bij jouw echte drive en kun jij de volgende stap maken.

Dus meld je nu gratis aan en wordt een 'geboren ondernemer'.

Ja, ik wil meer weten over het seminar

Door: Bas van Pelt, datum: 26-07-2016

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: