Zo krijg je moeiteloze sales

Als er iets is wat het verschil maakt in je bedrijf, dan is het wel sales. Want wees eerlijk, zonder verkopen heb je geen bedrijf. En als er iets is waar veel ondernemers niet goed in zijn, dan is het ook verkopen. En dit komt voornamelijk omdat ze heel erg goed zijn in wat ze doen, maar niet de tijd genomen hebben om te leren hoe je moeiteloze sales krijgt.

De meeste ondernemers zijn gewoon erg goed in hun vak. En als jij er ook zo'n een bent, dan ga je vol voor je cliënt. Je bent continu bezig om je na te scholen, of trainingen te volgen om nog meer waarde te leveren aan je cliënten. En het hele ondernemen, tja, dat komt er dan toch een beetje bij. En natuurlijk verkoop jij jezelf en je dienst of product, maar dat is toch bijzaak?

"Als je echt goed bent, verkoop dat zichzelf toch?"


Psychologie van Verkopen

Nou, nee. En om dat te begrijpen moeten we een klein beetje de psychologie van verkopen in duiken. Waarom kopen mensen iets (of: waarom kopen mensen iets niet?). Mensen worden op basaal niveau maar gedreven door twee emoties: pijn en plezier (of genot). We proberen continu pijn te vermijden en zijn op zoek naar plezier. Dit beïnvloedt al onze beslissingen.

Of we iets aankopen hangt dus ook van deze twee emoties af. Het plezier van de aankoop moet groter zijn dan de pijn. En ja elke aankoop doet pijn.

Als je iets koopt raak je namelijk je geld kwijt. En geld is vrijheid. Zolang je het geld nog hebt kun je het overal aan uitgeven. Je kunt er van alles mee doen, allemaal leuke dingen die je kunt bedenken. Maar zodra je het uitgegeven hebt, ben je die vrijheid kwijt. En je moet maar afwachten of het plezier van de aankoop echt zo groot is als je hoopt.

Er zit dus een bepaalde angst die jouw cliënten weerhoudt om van je te kopen. En natuurlijk weet jij dat het plezier wat ze gaan krijgen zo veel groter is, maar dat weten zij nog niet. Je moet er dus voor zorgen dat zij er volledig op vertrouwen dat het plezier dat ze gaan krijgen veel groter is dan de pijn van het kwijtraken van de vrijheid van geld hebben.

En daarvoor zijn drie dingen nodig.

Voor iemand bij je koopt moet hij of zij vertrouwen hebben in jou, vertrouwen in je product en ze moeten een behoefte ervaren waarin jouw product precies voorziet.


Moeiteloze Sales krijgen

Het goede nieuws is: het is niet niet alleen makkelijk om alle drie te doen, je kunt het zelfs automatiseren, waardoor het je zelfs minder tijd kost dan je had verwacht.

Met 2 uur tijd in de week kun je al bij al je toekomstige cliënten het vertrouwen vergroten in jou, in je dienst en je kunt ze al helpen om helder te krijgen welke behoefte ze hebben.

In mijn seminar leer ik je het 'Vertrouwensmodel'. Dit model gebruik ik zelf ook in mijn marketing en sales en het heeft mij dit jaar alweer mijn omzet doen verdubbelen, en het jaar is nog niet eens om! De basis van het model is dat je een relatie opbouwt met je (toekomstige) cliënten.

Vertrouwen is namelijk niet iets wat je gratis krijgt, je moet het opbouwen, net zoals een relatie. Dat doe je door steeds weer contact te hebben. En bij elk contact lever je een stukje waarde.

Klinkt dat als veel werk? Ik doe het via mijn blog en mijn mailinglijst. Sterker nog, het feit dat je dit leest betekent dat ik 57% kans heb dat je dit leest dankzij een e-mail die ik je gestuurd heb. In de data van mijn website kan ik zien dat het overgrote deel van mijn bezoekers terugkerende bezoekers zijn en 57% van de lezers van mijn blog komt rechtstreeks via mijn mailinglijst. Het kost me net iets meer dan een uurtje per twee weken.

De basis is steeds met dezelfde regelmaat een blog plaatsen waarin je waardevolle informatie geeft voor jouw (toekomstige) cliënten. De mailinglijst helpt je cliënten eraan herinneren dat er een blog is. Zo simpel is het.


Leer de juiste ondernemersvaardigheden

Toegegeven, er zit nog wel wat meer achter dan dat. Want wat is een waardevolle blog, welke onderwerpen kies je, hoe lang moet een blog zijn, hoe ziet je e-mail er uit, welke tekst gebruik je, en hoe ga je vervolgens over naar de verkoop?

Dat leer ik je in het seminar 'Vrouwen aan Zet - Maak Impact met je Bedrijf'. In dit seminar (t.w.v. € 650,-) leer ik je de belangrijkste vaardigheden die je als ondernemer moet hebben. Ik leer je wat je moet doen om je bereik te vergroten en om je omzet en je vrije tijd te verdubbelen. Daarnaast werken we samen aan je ondernemersmindset.

Ik bied dit seminar gratis aan je aan, omdat ik minimaal 1.000.000 ondernemers wil bereiken om een verschil te maken met hun bedrijf. Het enige wat ik van jou vraag is om bij te dragen aan de catering en de zaalkosten en je commitment om er die dag volledig voor te gaan!

Ja, ik wil meer weten over het seminar

Het seminar wordt gehouden op donderdag 24 november in Amsterdam.

Welke training zou voor jou als ondernemer het meest waardevol zijn? Waar wil je meer over leren, of wat zou het grootste verschil kunnen maken in je huidige bedrijf, laat het me dan weten in de reacties hieronder en ik schrijf er in een van mijn volgende blogs over.

Door: Bas van Pelt, datum: 06-10-2016

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: