Zit jij vast in je onderneming?

Heb je ook wel eens het gevoel dat er veel meer werk op je to do lijst staat dan je ooit af kunt krijgen? Ben je ooit gestart met je bedrijf om vrij te zijn, maar heb je nu het gevoel dat je juist vast zit aan alle bijkomende werkzaamheden?

Dan is het tijd dat je gaat werken AAN je bedrijf in plaats van IN je bedrijf.

De meeste ZZP-ers en kleine bedrijven zijn gestart vanuit een liefde voor het vak wat ze uitoefenen. Misschien wilde je meer zelf bepalen hoe je je werkzaamheden invult, of wil je op een betere manier mat klanten om gaan. Hoe dan ook, je had een goed idee en je bent gestart.

Maar na een tijdje merk je dat er veel meer werk is dan alleen de dienst of het product waar je voor betaald wordt. Je zit vast in de administratie, je marketing, netwerken, regelwerkzaamheden etc. En als het goed gaat met je bedrijf en je meer klanten hebt dan je aan kunt, neem je misschien personeel aan. Met alle bijkomende verplichtingen en managers-taken er bij.

Kortom, je bent de hele dag meer dan 5 dagen in de week in je bedrijf aan het werk...

En die vrijheid waarom je ooit voor jezelf bent begonnen is ver te zoeken, want als je een dagje niet werkt, verdien je ook niets.

Tijd voor verandering, maar hoe?


Werk AAN je bedrijf

Hoe veel tijd besteed je elke week om te werken aan je bedrijf. Ik bedoel, hoeveel tijd besteed je aan het ontwikkelen van een visie, aanpassen van deze visie, maken van een toekomstplan voor de komende 5 jaar en 10 jaar. Hoeveel tijd besteed je aan het ontwikkelen van je bedrijf tot een organisatie waarin jij overbodig bent geworden?

Laat dat even op je inwerken... Stel je voor dat je jezelf overbodig kunt maken. Dat je bedrijf dus ook zonder jou door kan gaan. Dat je op vakantie in Zuid-Frankrijk op je rekening kijkt en dat er meer geld op staat dan toen je vertrok. Stel je voor dat je weer ruimte krijgt om te focussen op wat voor jou belangrijk is en weer tijd krijgt om te doen wat in je passie ligt.

Dit kun jij ook bereiken. En ongeacht welke branche je in werkt. Zelfs als je zoals ik hiervoor acupuncturist was en je klanten toch echt afhankelijk zijn van het zetten van naalden door mij zelf. Ook dan kun je jezelf overbodig maken.


Een systeem dat werkt voor JOU

Wat je nodig hebt is een systeem dat werkt voor jou. Je bedrijf moet zodanig ingericht worden, dat het automatisch kan functioneren. Stel jezelf voor dat je een systeem hebt waardoor je als vanzelf steeds meer klanten krijgt. Waardoor je elke week weer meer bezoekers hebt op je website, en er steeds een groter percentage overgaat tot geld bij je besteden.

Onmogelijk? Ik heb het ook. Voor mijn acupunctuur website alleen al had ik in die tijd meer dan 1000 unieke bezoekers per maand. Zonder hier veel geld voor uit te hoeven geven.

In mijn seminar laat ik je zien hoe je je bedrijf kunt omvormen naar een systeem dat voor jou werkt. Maar het werkt alleen voor je als je het kunt implementeren. En daar moet je tijd voor vrijmaken. Elke verandering (verbetering) aan je onderneming vraagt een investering van je. je moet de tijd nemen om te zien waar je staat en op zoek te gaan naar je mogelijkheden.

Als je maar 1 ding uit dit blog meeneemt, doe dan dit:

Zorg dat je elke week 2 uur onafgebroken en ongestoord kunt werken AAN je bedrijf.

Doe je alleen dat, dan zul je al zien dat je na een maand al meer ruimte begint te krijgen.


Wil je weten hoe je je bedrijf zodanig kunt inrichten dat het voor jou werkt? Meld je dan aan voor het seminar 'Vrouwen aan Zet - Maak impact met je bedrijf'. In dit seminar leer ik je de basis strategieën die je kunt toepassen om je bedrijf zodanig in te richten dat het werkt voor jou. Zodat jij weer kunt focussen op dat wat voor jou belangrijk is, zodat je weer de tijd krijgt om te doen waar jij van geniet.

Waar loop jij tegen aan in je bedrijf? Waar gaat de meeste tijd in zitten die je graag anders zou willen besteden? Laat het me hieronder weten in de comments en ik probeer in een volgende blog je tips en antwoorden te geven.

Door: Bas van Pelt, datum: 21-07-2015

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: