Wat weet jij van je toekomstige klant?

Natuurlijk ken je je huidige klanten. Maar wat weet je van je toekomstige klant? Wat weet je van die mensen die nu al geïnteresseerd zijn in wat je biedt, maar nog niet klaar zijn om tot aankoop over te gaan? Om heel specifiek te zijn...

Wat weet je van de bezoekers op je website?

Natuurlijk heb je een website, we leven tenslotte niet meer in 1999, toen je nog een bedrijf kon runnen zonder internet. En als je een goede webdesigner hebt, dan heeft hij ook een vorm van analytics geïnstalleerd. Dus je weet hoeveel bezoekers je per maand op je site hebt, welke dagen het drukker is enz. Je weet misschien zelfs het ip-adres va je bezoekers.

Maar er is maar één ding wat je echt wilt weten:

Hoe verander ik een bezoeker in een klant?

In sales is er hier heel veel onderzoek naar gedaan en voor een groot deel komt het neer op vertrouwen. Zelfs als je een geweldig verhaal hebt en je product of dienst ideaal is voor je klant, duurt het nog vaak 5 bezoeken van de verkoper voordat de klant met je in zee gaat.

Online is er niets verandert: Het gaat nog steeds om vertrouwen.

En zelfs met de beste strategieën om vertrouwen op te bouwen (die ik je leer in het seminar), heeft de gemiddelde klant er een aantal bezoeken voor nodig voordat ze overgaan tot een koop. Je moet er dus voor zorgen dat je bezoekers terug komen. Dat je meer contactmomenten met ze hebt, waarin ze kunnen zien dat je goed bent en te vertrouwen bent.

En dit is veel makkelijker dan je denkt:

Geef ze iets gratis!

Ongeacht wat je doet is er altijd iets te bedenken wat je ze gratis kunt weggeven. Een e-book of een video, een paar mooie print-layouts, wat het ook is, het is een contact moment waarin ze zien wat je biedt. Het is een nadere kennismaking.

In de ideale versie laat je je gratis kado zo veel mogelijk lijken op je uiteindelijke product of dienst. Een paar voorbeelden:

  • Een coach geeft een gratis online basistraining in 1-3 video's
  • Een tekstschrijver geeft een gratis e-book met de punten waar je op moet letten als teksten schrijft voor internet
  • Een jobcoach geeft een checklist voor het ideale linkedin profiel.
  • Een klusjesman geeft uitleg hoe je bepaalde kleine klussen zelf kunt doen in een video
  • Een webshop voor kinderkleding geeft kleurplaten weg (met de kleding erop) of naaipatronen voor bijpassende boxkleden
  • Een webshop voor digitale camera's geeft een gratis online training hoe je mooiere foto's maakt

Het belangrijkste hiervan is dat je een nieuw contactmoment hebt met ze. In ruil voor dit gratis kado vraag je hun e-mailadres en je kunt meteen een nieuw contactmoment initiëren. Dit e-mailadres is het begin van je mailinglijst en dit wordt de basis van al je volgende marketing. In het seminar laat ik je zien hoe je hiermee zonder kosten je omzet in een jaar tijd met gemak kunt verdubbelen.

Wat kun jij doen om jouw klanten kennis te laten maken met ze? Wat zouden je klanten graag gratis ontvangen? Laat het me weten in de comments hieronder.


Door: Bas van Pelt, datum: 04-08-2015

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: