Durf te staan voor je bedrijf

Veel beginnende ondernemers, en dan met name vrouwelijke ondernemers, hebben het vaak over hun bedrijfje. Nu vind ik bescheidenheid een mooie eigenschap, maar niet als het je tegenhoudt in je ontwikkeling.

Want wat horen andere mensen als jij het hebt over je bedrijfje? Dat het nog geen serieus project is. Dat het meer een hobby is dan een bedrijf.

De reacties die je krijgt spreken vaak boekdelen:

  • Wat leuk dat je zo'n projectje doet
  • Ik heb ook weleens gedacht om er iets bij te doen
  • Leuk joh, heb je ook iets voor jezelf

Het geeft je niet het gevoel dat je echt impact maakt in de wereld. Terwijl je niet zomaar met je bedrijf bent begonnen. Je wilt iets bereiken! Je hebt een geweldig mooi idee en je weet zeker dat dit het waard is om te delen met de wereld, daarom ben je ondernemer geworden.


Sta voor je idee

Als jij gelooft in je idee, spreek dit dan ook uit. Ga ervoor staan. Als je wilt dat anderen je serieus nemen, begin dan door je zelf serieus te nemen. Begin dan te zeggen dat je een bedrijf hebt. Dat je een doel hebt en dat je dit gaat bereiken.

Durf te dromen, durf te doen en durf te genieten.


Wil je leren hoe je je mindset verder ontwikkelt tot de echte ondernemersmindset? Schrijf je dan in voor het seminar 'Vrouwen aan Zet - Maak impact met je bedrijf'.

Door: Bas van Pelt, datum: 23-06-2015

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: