Start je bedrijf opnieuw

Stel je eens voor dat je je opnieuw kunt starten. Dat je terug in de tijd kunt gaan en alles anders kunt doen dan je nu gedaan hebt. Ik weet zeker dat je met de kennis van nu een aantal zaken anders zou aanpakken.

Stel je eens voor dat dit echt mogelijk is. Niet het in de tijd reizen, maar wel het opnieuw starten met je bedrijf. Stel je eens voor dat je morgen op je werk aankomt en het hele pand is afgebrand. Al je personeel staat op de parkeerplaats en gelukkig hebben ze ook nog net je hele klantenbestand kunnen redden.

Je verzekering dekt de schade en je kunt in de komende paar maanden je bedrijf helemaal opnieuw opbouwen.

Stel je nou eens voor dat je écht opnieuw mag beginnen...

Je mag kiezen welke personeelsleden je wel of niet meeneemt naar je nieuwe bedrijf, welke klanten mee gaan, welke producten of diensten je voortzet en welke je achterlaat. Zelfs je zakenpartners mag je opnieuw kiezen.

Hoe voelt dat?

Voelt dat bevrijdend?

Geeft het ruimte voor nieuwe ideeën?


Pak die ruimte

Het bijzondere is... die ruimte heb je al, alleen we hebben het niet door. We zitten zo vast in de dagelijkse drukte, dat we alleen maar bezig zijn om ons werk uit te voeren.

Af en toe komt er wel een goed idee omhoog borrelen, maar we nemen nooit de tijd om er eens voor te gaan zitten en dat idee helemaal uit te werken. Dus dat idee komt in een hoekje te liggen waar we er alleen nog af en toe met een diepe zucht naar kijken met de gedachte "als ik nou meer tijd had..."

En zo blijven we doorploeteren, werken we van opdracht naar opdracht en van deadline naar deadline. Met af en toe iets nieuws, maar dat is dan eigenlijk gewoon een aanpassing op iets wat er al was. Echte vernieuwing komt er niet meer van.


Gooi het roer om

Tijd om het roer om te gooien. Of beter gezegd, gooi het anker even een tijdje uit. Neem even een dag, misschien zelfs twee de afstand om te kijken naar je bedrijf. Naar wat je doet en nog veel belangrijker wat je zou willen.

Stel je eens voor dat je bedrijf volledig is afgebrand. Je verzekering dekt alles en je hebt 3 maanden de tijd om opnieuw te beginnen.

  • Welke personeelsleden neem je mee?
  • Welke cliënten of opdrachtgevers neem je mee?
  • Welke zakenpartners blijf je wel mee samenwerken en welke laat je achter?
  • Welke producten blijf je voeren?

En neem nog even een stapje achteruit, iets meer afstand nog...

  • Welke nieuwe cliënten zou je willen?
  • Welke nieuwe zakenpartners ga je naar op zoek?
  • Welke nieuwe producten of diensten wordt je enthousiast van?


Re-imagine jouw bedrijf

Ik doe deze oefening tegenwoordig elke maand. De eerste paar keer dat ik hem deed heb ik drastische veranderingen doorgevoerd. Ik heb me uit een bedrijf laten kopen, dag gezegd tegen zakenpartners, ik ben me gaan focussen op een selecte groep van cliënten, heb nieuwe producten ontwikkeld en ik heb me veel verder ontwikkeld als coach, spreker en ondernemer.

En het laatste jaar als ik deze oefening doe, kom ik steeds tot de conclusie dat het helemaal klopt. Ik ontwikkel nog steeds nieuwe producten, maar mijn cliënten neem ik graag allemaal mee. Mijn huidige samenwerkingspartners zie ik liever nog vaker zelfs en ik geniet elke dag van het coachen, trainen en spreken in de vorm waarin ik dat nu doe.

Stel je voor dat jij dat ook kunt zeggen op alle gebieden...

Het enige wat je hoeft te doen is om je bedrijf opnieuw te starten.

En als je toch een hele dag neemt om wat afstand te doen, doe het dan goed, kom naar een seminar waarin je een hele dag met een groep gelijkgestemde enthousiaste ondernemers samenwerkt aan je ideale bedrijf. Een dag waarin je precies de juiste dingen leert en de juiste oefeningen doet om je mindset verder te ontwikkelen en nieuwe ideeën te creëren die jouw droombedrijf gaan vormgeven.

Ik nodig je uit. En omdat ik dit belangrijk vind bied ik je het zelfs bijna gratis aan (je betaalt alleen voor de catering en zaalhuur, de seminars zelf zijn gratis):

Voor Therapeuten en Coaches

Creëereen praktijk die waardevol is voor je cliënt, voor jezelf en voor je omgeving. Onderneem vanuit verbinding. Werk vanuit je passie en leer op welke manieren je allemaal nog waardevoller kunt zijn voor anderen en teglijk je eigen bereik en omzet kunt vergroten.

Verkopen vanuit Verbinding

Door: Bas van Pelt, datum: 23-06-2016

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: