Ondernemen op het terras (Digital Nomad Lifestyle)

Ik schrijf dit nu in een veel te warm zonnetje op een terras in de binnenstad van Alkmaar. Dat is het mooie van mijn bedrijf. Ik heb de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer ik werk. Ik leef een beetje de 'Digital Nomad Lifestyle'.

En als het goed is, heb jij deze vrijheid ook. Dat is het mooie van ondernemer zijn, je bent vrij om zelf te bepalen hoe je je bedrijf inricht.

Helaas weet ik dat veel ondernemers deze vrijheid niet hebben. Terwijl ze het wel graag zouden willen. Het probleem is meestal dat ze verkeerd begonnen zijn met hun bedrijf.

Als je net besloten hebt om voor jezelf te beginnen, dan is je businessmodel meestal gewoon een voortzetting van wat je voorheen in loondienst deed. Het enige verschil voor veel beginnende ondernemers is dat ze nu zelf eigenaar van hun baan zijn.

Een fysiotherapeut bijvoorbeeld die voor zichzelf begint, start meestal met een praktijkruimte met een behandelbank en als hij genoeg startkapitaal heeft ook wat fitnessapparatuur. Precies zoals elke andere fysiotherapeut.

Iemand die als consultant gaat werken gaat vaak gewoon zijn oude functie uitoefenen, zoals hij dat eerst binnen een bedrijf deed.

Maar is dit wel het juiste businessmodel voor jou?


Het businessmodel voor vrijheid

Als je ideale leven inhoudt dat je de vrijheid hebt om te werken waar en wanneer je maar wilt, zorg dan dat je businessmodel daar op aan sluit. Om het voorbeeld van de fysiotherapeut nog een keer te nemen, kun je dan niet veel beter online trainingen gaan opzetten en met e-consulten gaan werken? Misschien zelfs alleen maar als aanvulling op de gangbare 1 op 1 sessies. Dan heb je in ieder geval de helft van de tijd je vrijheid terug.

En als consultant, kun je niet bedingen bij je opdrachtgever dat je het grootste deel van de tijd vanuit je eigen kantoor (het strand) werkt? Voer vergaderingen via skype, geef trainingen aan collega's door een combinatie van live en online trainingen, en je hebt de vrijheid terug die hoort bij het ondernemer zijn.

Het punt is dat de meeste ondernemers eerst een plan maken voor hun bedrijf en daarna pas voor hun leven. Terwijl het veel beter is als je eerst bedenkt wat je ideale leven is en pas daarna kijkt welk businessmodel daar het beste bij past.

Stel je eens voor dat je nu je bedrijf opnieuw zou kunnen starten. Hoe zou je het dan aanpakken? Als je nu heel even een minuutje achterover gaat hangen, even wat afstand neemt, wat voor producten zou je anders ontwikkelen, hoe zou je je diensten anders inrichten, kortom welk businessmodel past bij jou?

Ik zeg je nu dat het nog steeds mogelijk is om het te veranderen. En dat zeg ik uit mijn eigen ervaring, en die van mijn coachees. Je moet dan alleen wel uit de waan van de dag en AAN je bedrijf gaan werken.


Creëer de vrijheid van de digital nomad lifestyle in jouw bedrijf

Wil jij die Digital Nomad Lifestyle? Vrij zijn om te werken waar en wanneer je dat wilt, dan moet jouw businessmodel daar wel op aansluiten.

Ik heb mijn ideale bedrijf gevonden. Het enige wat me nu nog in de weg zit is dat ik vergeten ben zonnebrand mee te nemen naar mijn werk...


Wil jij een businessmodel wat past bij je ideale leven?

Ik wil je laten zien dat dit mogelijk is in elke branche. In deze gratis video's laat ik je zien hoe je dit kunt doen.

Wil jij de video's gratis ontvangen? Schrijf je dan nu in via deze link:

Ja ik wil een businessmodel dat past bij mijn ideale leven

Door: Bas van Pelt, datum: 21-07-2016

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: