Hoeveel ben jij bereid op te geven?

Hoeveel ben jij bereid om op te geven voor het succes van je bedrijf?

Meestal lees je hier een blog over hoe je je ideale leven kunt realiseren. En niet een blog over wat je moet opgeven voor succes. Maar ik vind het belangrijk om iets te benoemen. Namelijk dat succes niet komt aanwaaien. En ook je ideale leven komt niet vanzelf.

Je moet er iets voor doen om het te creëren.

Als je een klein succesje wilt, red je het met een kleine inspanning. Maar als je een groot succes wil bereiken, zul je ook veel inspanning moeten doen. Vandaar de vraag, wat ben je bereid om (tijdelijk) op te geven voor het succes van je bedrijf?


Er bestaat geen middelmatige succesvolle ondernemer

Er is namelijk niet zoiets als een middelmatige succesvolle ondernemer. Er zijn middelmatige ondernemers, en er zijn succesvolle ondernemers, maar er zijn geen middelmatige succesvolle ondernemers. Een goede vriend van me is hier een goed voorbeeld van. Met zijn re-integratie bedrijf is hij erg succesvol. Hij heeft een beter plaatsingspercentage dan wie dan ook in de regio.

Om dit te bereiken heeft hij contacten opgebouwd bij veel verschillende bedrijven. Zijn kandidaten willen de ene keer bij een transportbedrijf aan de slag, de andere keer in de beveiliging en weer een andere keer als administratie medewerker. Om voldoende vacatures te vinden moet hij al veel bedrijven kennen, maar om voldoende vertrouwen op te bouwen dat die bedrijven ook een kandidaat van hem willen aannemen moet hij meer doen.

Vertrouwen komt niet vanzelf. Hij moet dus continu contact houden met alle bedrijven waar hij ooit iemand wil plaatsen. Waar sommige andere re-integratie bedrijven pas een bedrijf bellen als ze een kandidaat hebben die ze daar willen plaatsen, houdt hij contact met ze. Kun je je voorstellen dat je jaren achter elkaar steeds bij een bedrijf langs gaat, gewoon om vertrouwen op te bouwen zonder te weten of je ooit een kandidaat daar gaat plaatsen?

Dat is investeren. En juist doordat hij dit doet, kan hij zodra hij een kandidaat heeft, deze heel snel plaatsen. Een buitenstaander ziet alleen dat hij even snel iemand plaatst en zal zeggen dat het makkelijk geld verdienen is. Maar die ziet niet wat er al die jaren voor gedaan is om dat werk makkelijk te maken!

Zo geld het voor elk bedrijf. Als je succesvol wilt zijn, moet je er iets voor doen. En als je een groot succes wilt, moet je veel doen.

Je kunt het ook anders zeggen: als je de Mount Everest wilt beklimmen, kun je dat niet doen zonder je in te spannen :-)


Mijn missie: 1.000.000 ondernemers inspireren

Ik kan mezelf ook als voorbeeld geven. Ik zie het als mijn missie om minimaal 1.000.000 ondernemers te bereiken met mijn seminars. Ik wil voor minimaal 1.000.000 ondernemers het verschil maken en ze laten zien hoe ze hun mindset kunnen veranderen en een succesvol bedrijf kunnen creëren.

Dus ik werk aan mijn kwaliteiten als spreker. Ik volg zelf seminars op het gebied van mindset-verandering, ondernemen, marketing en sales. Ik lees minimaal 1 boek per maand op dit onderwerp, volg wekelijks online trainingen. En ik merk dat ik daardoor met de week beter wordt in wat ik doe.

Maar om 1.000.000 ondernemers te bereiken is dat nog niet genoeg. Ik zal deze ondernemers eerst nog het vertrouwen moeten geven dat ze bij mij op de juiste plek zijn. Net zoals jij ook doet met jouw toekomstige cliënten, zal ik eerst een relatie met ze op moeten bouwen, voordat ze voldoende vertrouwen in me hebben dat ze een hele dag van hun tijd aan mijn seminars willen besteden.

Dus ik schrijf minimaal elke twee weken een blog voor elke website. Ik zit dit blog momenteel om 6 uur 's ochtends te tikken, omdat ik dit onderwerp graag met je wil delen, want ik weet dat het waardevol is.

Ik maak gratis online trainingen waar ik ze laat zien wat ze kunnen leren bij me. Bijvoorbeeld een gratis training Netwerken voor vrouwelijke Ondernemers, of een training 'Marketing die Inspireert' voor therapeuten en coaches.

En zodra ik genoeg vertrouwen heb opgebouwd, vraag ik ze eerst naar een gratis seminar te komen. 'Vrouwen aan Zet' voor vrouwelijke ondernemers of 'Verkopen vanuit Verbinding' voor therapeuten en coaches.

Je ziet, ik ben continu aan het investeren in de relatie. Continu laten zien wat mijn waarde is voor ik ook maar een keer vraag om een aankoop waar ik iets aan verdien. En dat is prima, want ik heb een doel wat ik wil bereiken. En in de tussentijd mag ik doen waar ik van houd.


Doe waar je van houdt

Dat had ik nog niet gezegd. Er is maar 1 manier om dit vol te houden. En dat is door iets te doen waar je van houd. Je moet een einddoel hebben waarvoor je bereid bent om op te geven wat nodig is. Op de weg er naar toe moet je genieten van elke stap die je neemt.

Wil je mij zien genieten? Kom dan naar 1 van mijn gratis seminars. Het is gratis, dus je hebt niets te verliezen en heel veel te winnen!

Door: Bas van Pelt, datum: 09-06-2016

Vind je het een leuk artikel? Deel het dan op: